Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Färre skuldsatta ungdomar

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Även i fjol minskade antalet unga vuxna med skuld hos Kronofogden.

Även i fjol minskade antalet unga vuxna med skuld hos Kronofogden.

Antalet 18- till 25-åringar med skuld hos Kronofogden, minskade under 2015. Jämfört med årsskiftet 2013, då 41 247 unga vuxna noterades ha en skuld, har antalet minskat med närmare 11 procent. Vid årsskiftet 2015/2016 är motsvarande siffra 36 754 personer. Sett till det totala antalet unga vuxna i Sverige är det en nedgång med 8 procent.

- Det är givetvis mycket glädjande att skuldsättningen bland de unga minskar. Men det är givetsvis viktigt att vi fortsätter att jobba för att så få unga som möjligt hamnar i en skuldsättning som de inte kan ta sig ur, kommenterar rikskronofogde Christina Gellerbrandt Hagberg i ett pressmeddelande.

Störst procentuell nedgång bland skuldsatta ungdomar återfinns i de yngre åldrarna. Vilket bland annat är ett resultat av de lagändringar berörande att föräldrar ej längre kan skuldsätta minderåriga i lika stor utsträckning, som genomförts. Det betyder att ett mindre antal unga har skulder hos Kronofogden när vuxenlivet väl börjar.

Samtidigt har antalet unga vuxna som hamnar hos Kronofogden minskat - och det för första gången någonsin. Mellan 2013 och 2015 var nedgången 5 procent. Även andelen unga vuxna som kan betala sina skulder blir större.


https://www.pengar.se/nyheter/farre-skuldsatta-ungdomar






Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt