Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Hitta bästa skoterförsäkringen


Oavsett om du använder din snöskoter för nytta eller nöje krävs att den är rätt försäkrad. Läs mer om skoterförsäkringar här.

Med en skoterförsäkring kan du få ett omfattande skydd såväl för förare och passagerare som för själva skotern och dess tillbehör. Även dina personliga tillhörigheter som du använder i samband med skoterkörningen kan täckas av försäkringen.

När du ska teckna en skoterförsäkring har du vanligtvis ett antal olika nivåer att välja på. Grundskyddet för din snöskoter är alltid en trafikförsäkring – det är något du är tvungen att ha så snart du använder skotern. Men om du vill ha ett mer utförligt skydd är rekommendation att skaffa en halv- eller helförsäkring, och det finns även normalt sett olika tilläggsförsäkringar som du kan lägga till beroende på hur du använder din snöskoter.

Exakt hur de olika försäkringarna ser ut kan variera lite mellan de olika försäkringsbolagen. Här har vi valt att utgå från Svedeas populära snöskoterförsäkring.

Vad ingår i halvförsäkringen?

  • Trafikskada: Att ha en trafikförsäkring för din snöskoter är det lagkrav på. Försäkringen ersätter bland annat skada på förare, passagerare och utomstående, samt annans egendom.
  • Brand: Innebär att du kan få ersättning för skador som uppstår i samband med exempelvis brand eller blixtnedslag. Du kan också få ersättning för skador som uppstår på grund av kortslutning i elektriska kablar.
  • Stöld: Täcker stöld av din skoter samt dess utrustning och tillbehör. Du får ersättning dels för själva stölden, men även för skada som kan uppkomma vid stöldförsök.
  • Rättsskydd: Om du skulle hamna i en tvist i samband med exempelvis köp eller försäljning av snöskoter kan du få ersättning för advokat- och rättegångskostnader.
  • Maskinskada: Denna delen av försäkringen gäller om snöskotern har körts max 1 000 mil och är högst fem år gammal – och gäller skador på motor och kraftöverföring.
  • Vindruta: Om du skulle få skador på vindrutan kan försäkringen täcka även detta.
  • Lyktglas: Innebär att ersättning utgår för skada på glaset till strålkastaren.

Vad ingår i helförsäkringen?

Förutom ovanstående får du genom en helförsäkring även få ersättning för vagnskada. Detta innebär att du kan ersättas för skador som uppstår exempelvis vid en trafikolycka eller annan olyckshändelse.

Vad kostar en skoterförsäkring?

Priset på din snöskoter påverkas naturligtvis av vilken försäkringsnivå du väljer att lägga dig på, samt om du väljer några tilläggsförsäkringar. Olika försäkringsbolag erbjuder även olika priser, och vissa har dessutom olika typer av mängdrabatter om du samlar flera av dina försäkringar hos dem.

Även vilken självrisk du väljer påverkar priset – ju högre självrisk desto billigare blir kostnaden som du betalar för din försäkring. Dessutom påverkas priset på försäkringen av egenskaper som är unika för dig och din skoter, alltså exempelvis din ålder och snöskoterns motorstorlek och årsmodell.

Vilken skoterförsäkring är bäst?

Om du är osäker på vilken skoterförsäkring som är bäst är ett tips att ställa de olika försäkringsalternativen mot varandra. En idé är att använda en jämförelsetjänst som Insplanet där du gratis kan jämföra olika aktörer och vad de har för erbjudanden. På så vis kan du snabbt och enkelt hitta rätt skoterförsäkring för just dina önskemål.

Fyll i dina uppgifter
Bli kontaktad med prisförslag
Hjälp av rådgivare


Redaktionen
Pengar.se






Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt